De Steiger (Bewegen in de buitenlucht)

Huize de Steiger is prachtig gelegen te Branst-Bornem, in een rustige omgeving, grenzend aan een woonwijk, op wandelafstand van het centrum. Het gebouw wordt omgeven door heel wat groen en heeft zijn eigen dierenboerderij met schapen, geiten, eenden, ganzen. In het gebouw is  een woonhuis en een dagbesteding ondergebracht. Op 250 meter afstand van het gebouw bevinden zich 2 aanleunwoningen.

 • Het dagcentrum

  Momenteel komen er 10 voltijdse en 6 deeltijdse cliënten naar de dagbesteding. Het gaat om personen met een matig tot ernstig mentale beperking.Het dagcentrum heeft een weekprogramma bestaande uit drie luiken :
  • Een eerste luik bestaat uit atelierwerking : o.a. kaarsen , confituur en advocaat maken, met papier en met vilt werken enz. Er worden producten vervaardigd die verkocht worden in het winkeltje en op de jaarlijkse opendeurdag. Recent is er ook een kurksorteeratelier gestart.
  • Een tweede luik bestaat uit tuin- en serrewerking. De infrastructuur van de tuin en serre bieden een waaier aan activiteiten : moestuin, kruidentuin, siertuin, grasperken, kweken van kamerplanten en groenten in de serre, verzorgen van neerhofdieren, enz.
  • Een derde luik bestaat uit sport en ontspannende activiteiten : wandelen, netbal, zwemmen, uitstappen maken, enz
 • Het woonhuis

  Er wonen 16 cliënten in De Steiger. Het gaat om personen met een matige tot ernstige mentale beperking. Sommigen van hen gaan in het weekend nog naar huis, anderen verblijven hier continu.Elke bewoner heeft zijn eigen kamer die naar eigen smaak werd ingericht. Deze bestaat uit een slaap- en een wasgedeelte. De kamers worden verbonden door twee lange gangen, de Noordstraat en de Ooststraat, met daartussen een ontspanningsruimte ‘het pleintje’ genoemd. Daarnaast is er een gemeenschappelijke grote badkamer met 2 ligbaden en 2 douches, 1 aparte inloopdouche, een  gemeenschappelijke eet- en leefruimte, een keuken.
 • aanleunwoningen In deze 2 ruime appartementen kunnen 2 cliënten terecht die ondersteund worden door begeleiders van het woonhuis.

Pegodegazet

Nieuws

Plan je een feestje, of wil je je wijnkelder alvast aanvullen voor . . .

Lees meer

(W)onderweg, de vereniging voor volwassenen met ASS in Wilrijk, werd het . . .

Lees meer

In het Districtshuis van Wilrijk stellen de cliënten van (W)onderweg . . .

Lees meer

Ben je op zoek naar hét perfecte cadeau om iemand mee . . .

Lees meer
Meer nieuws