Woonhuis Schelle

Wonen

Het Woonhuis in Schelle is een woonhuis voor mensen met een verstandelijke beperking. In het woonhuis is er plaats voor zes bewoners. Deze mensen hebben een eigen kamer met lavabo en delen de gemeenschappelijke ruimtes (badkamer, keuken en woonkamer). Daarnaast zijn er zes aanleunstudio’s. Deze studio’s hebben een slaapkamer, badkamer (met douche, lavabo en wc) en een leefruimte met kitchenette.

Het team van het woonhuis zorgt voor 24 uur op 24 permanentie met en slapende nachtdienst. Zij bieden de bewoners ondersteuning op maat en op hun vraag, bv ADL- en psychosociale ondersteuning, ondersteuning bij huishoudelijke en maatschappelijke activiteiten, enz. Die ondersteuning varieert sterk naargelang de noden en de mogelijkheden van de bewoners.

De bewoners van de aanleunstudio wonen eerder zelfstandig. Er is geen direct toezicht in de studio’s. De begeleiding in het woonhuis is wel bereikbaar en ondersteunt de bewoners van de studio’s onder andere met samenleven en het opvolgen van de weekplanning.

Woonhuis Schelle