Dagwerking Pegode Kontich blaast 50 kaarsjes uit: Vier mee!

Geen categorie

Dagwerking Pegode Kontich bestaat 50 jaar.

Beste genodigde,

Wist je dat wij op een halve eeuw geschiedenis mogen terugblikken? 50 jaar geleden werden de “Bezigheidstehuizen voor motorisch gehandicapten”  opgericht in Edegem. Enkele jaren later veranderde de naam naar “Dagcentrum Driehuizen”. We verhuisden naar Kontich en nog later naar Waarloos, waar we momenteel actief zijn als “Dagwerking Pegode Kontich”, in een prachtige aangepaste nieuwbouw.

Ons 50 -jarig bestaan willen we vieren, samen met vele enthousiastelingen die de Dagwerking doorheen de jaren hebben uitgebouwd.

Vrijdag 13 oktober 2023 – 13u30 tot 19u30

Feestadres: Dagwerking Kontich, Ferdinand Maesstraat 191, 2550 Kontich-Waarloos

We konden rekenen op tal van ex-medewerkers om de puzzels van de geschiedenis juist te leggen en we zijn blij dat er al heel wat van deze mensen hebben toegezegd dat ze aanwezig zullen zijn op het feest. Dus zelfs als je al lang geen contact meer had met ons, hoef je niet te twijfelen, je komt zeker een bekend gezicht tegen!

Schrijf je in voor 18 september en vier mee!

Onze ruimte is beperkt, waardoor we met persoonlijke uitnodigingen werken en niet al onze sympathisanten kunnen verwelkomen. We vragen je vriendelijk om via ons digitaal formulier (1 per persoon) in te schrijven en aan te duiden bij welke onderdelen je aanwezig zal zijn. Je kan dit formulier ook gebruiken om jezelf te verontschuldigen en ons een fijne boodschap achter te laten.

—————————————–

PROGRAMMA
Jij kiest aan welke onderdelen je mee doet

13u30-14u          Onthaal en welkom
Verzorgd door de cliënten van Radio on Wheels en door vrienden uit de buurt

14u -15u15        Deel 1: Levende bibliotheken
Vier “levende boeken” vertellen het verhaal van 50 jaar geschiedenis, gekruid met fijne anekdotes:

  • Boek 1: de pioniers aan het woord, die als initiatiefnemers de Dagwerking hebben opgericht: Luk, Susie en Micky.
  • Boek 2: drie cliënten die in 1973 van de partij waren: Lea, Frans en Tibi.
  • Boek 3: enkele familieleden delen hun ervaringen met de Dagwerking.
  • Boek 4: getuigenissen waarom inclusie, netwerken in de buurt, zo belangrijk is voor ons.

15u15- 16u30    Deel 2: Babbelende feestvierders aan de verjaardagstaart
De verjaardagstaart is een co-creatie van een lokale bakker en de cliënten van ons banketbakkersatelier. Ondertussen kan je foto’s uit de oude doos bewonderen van het fotoatelier en genieten van een rondleiding door onze ateliers, verzorgd door onze beeldvormers.

16u30-17u30     Deel 3: Academische zitting
Een officieel woordje van verschillende betrokkenen en sympathisanten, waaronder burgemeester Bart Seldeslachts en schepen Cindy Vanbaeden. De cliënten van het podiumatelier zorgen voor de artistieke noot.

17u30 – 19u30  Deel 4
Bijpraten bij zelfgemaakte tapas en overheerlijke tomatensoep (met balletjes) gemaakt door de cliënten van onze Soep ’t Erin.

Het is feest, dus we trakteren je graag!

—————————————–

PRAKTISCH

  • Inschrijven is mogelijk tot 18 september.
  • Onze ruimte is beperkt, waardoor we met persoonlijke uitnodigingen werken en niet al onze sympathisanten kunnen verwelkomen. We vragen je vriendelijk om via ons digitaal formulier (1 per persoon) in te schrijven en aan te duiden bij welke onderdelen je aanwezig zal zijn. Je kan dit formulier ook gebruiken om jezelf te verontschuldigen en ons een fijne boodschap achter te laten.

Klik hier voor je inschrijving: https://forms.office.com/e/4YMRTfs7um

  • We hebben bij de Dagwerking geen parking. Daarom raden we je aan om met de fiets te komen, indien mogelijk. Onze achterbuur, boer Lemmens stelt zijn erf ter beschikking als parkeerplaats. Als chauffeur kan je eerst je passagiers afzetten bij de Dagwerking. Nadien rijd je naar de Gasthuisstraat 10, parkeert daar je auto en wandelt via de zandweg langs de visput terug naar de Dagwerking.

We zijn op zoek gegaan naar contactgegevens van onder andere ex-cliënten en ex-medewerkers die meerdere jaren van onze geschiedenis meemaakten. Mogelijks zijn we mensen vergeten die graag mee feesten. Bezorg ons gerust hun gegevens (liefst hun emailadres) zodat we hen nog een uitnodiging kunnen bezorgen.

Ook met je vragen kan je bij ons terecht. Vraag naar één van de volgende leden van het feestcomité: Elke, Gerda, Siham of Kristin. We zijn te bereiken via Dagcentrum.kontich@pegode.be of 03/457.87.79.

Heel graag tot op vrijdag 13 oktober!

Hartelijke groeten vanuit de Dagwerking

—————————————–

Cadeautip?

Om onze werking de komende jaren kwaliteitsvol verder te zetten, kunnen we jullie financiële steun blijvend gebruiken. Je kan ons tijdens het feest een bijdrage schenken (ook via de Smartphone) of je kan je steun overschrijven. Voor giften vanaf 40 euro kan Pegode een fiscaal attest bezorgen. Hiervoor kan je doorklikken naar onze Koalect-pagina:  steun.pegode.be/nl-NL/project/50-jarig-jubileum-dagwerking-pegode-kontich

Terug