Corona-update voor cliënten (juni 2021)

Nieuws

De bewoners en medewerkers van Pegode zijn al een tijdje gevaccineerd. Voor de cliënten van de dagwerking lopen de vaccinaties nog. De timing verschilt per project, maar als alles goed gaat hebben alle cliënten eind juni hun tweede prik gehad. Voor cliënten die enkel ondersteuning krijgen door Parachute en/of het WerkburO is er helaas nog geen zicht op een versnelde vaccinatie. We kunnen nog geen grote versoepelingen doorvoeren, maar dit mag je wel verwachten:

Dagwerkingen

  • Vanaf 9 juni moeten we volgens de huidige richtlijnen geen onderscheid meer maken tussen verschillende cliëntgroepen. Pegode kiest ervoor om het tweede vaccin af te wachten. We kunnen de bubbelwerking dus nog niet helemaal overboord gooien, maar bekijken per project wanneer dit wel kan. Je begeleiding zal je contacteren om te bekijken hoe we je stap voor stap terug de afgesproken ondersteuning kunnen bieden.
  • De maatregelen rond mondmaskers, afstand houden en handen wassen blijven gelden.
  • Vanaf 9 juni mag vervoer door Pegode opnieuw op volle capaciteit draaien, op voorwaarde dat iedereen een mondmasker draagt.

Woonhuizen

  • Je begeleiding bekijkt samen met jou wat de mogelijkheden zijn om (opnieuw) deel te nemen aan interne en externe dagbestedingsprojecten.

Vakantie

  • Plan je een vakantie in het buitenland? Dan verwachten we dat je rekening houdt met de federale maatregelen die op dat moment van kracht zijn.

Tijdelijk verblijf

  • Neem voor de start van je tijdelijk verblijf contact op met je huisarts om te bekijken of je je moet laten testen.

Terug