Branst Binnenstebuiten

Nieuws

De Steiger werkt samen met de partners van het Sociaal Huis in Bornem aan het project ‘Branst Binnenstebuiten’. Met dat project willen ze Branst op de kaart zetten als warmste buurt van Bornem. Samen zetten ze zich in om wat er ‘binnen’ bij de Branstenaars leeft naar ‘buiten’ te brengen en daar een concreet antwoord op te bieden.

De cliënten van De Steiger hielpen voor dit project al met flyeren en interviews afnemen. Ze namen ook deel aan een participatieavond, waar ze samen met buurtbewoners bekeken wat Branst nu zo speciaal maakt, en hoe ze Branst nog warmer kunnen maken. Enkele ideeën die aan bod kwamen tijdens deze participatieavond:

  • Meer ontmoetingsplaatsen creëren in Branst.
  • Informatie delen op verschillende manieren, niet alleen digitaal.
  • Een buddysysteem opzetten voor mensen die er nood aan hebben (boodschappen doen, samen naar het cultureel centrum, post uithalen, enz.)
  • Samenwerkingen opzetten tussen verenigingen en buurtcomités om evenementen te organiseren of materiaal te delen.

In september werd in Branst ‘Blokbusters’ georganiseerd, gelijkaardig aan Radio Gaga. Daar kwam Kristof (cliënt van De Steiger) zijn verhaal vertellen en bemande Andrea (cliënte van De Steiger) het drankstandje.

Tijdens de twee jaar dat dit project loopt zullen de cliënten van De Steiger nog heel vaak betrokken worden. Op die manier werkt De Steiger mee aan een zorgzame buurt, en aan de integratie van hun cliënten. Meer info over het project vind je ook op pagina 21 van het gemeentemagazine Hallo Bornem via deze link.

 

Terug