Start twee nieuwe Woonprojecten te Oelegem en Ranst

Start twee nieuwe Woonprojecten te Oelegem en Ranst

In mei 2017 zijn er twee nieuwe woonprojecten van start gegaan. Deze projecten zijn ontstaan uit een samenwerking met Assira, een vergund privé-initiatief dat op 2 locaties (in Ranst en in Oelegem) ‘assistentiewoningen’ heeft gebouwd.

De organisatie Assira wil een aantal van haar woningen/studio’s toewijzen aan personen met een beperking en heeft hiervoor Pegode als partner gekozen. Samen zijn we op zoek gegaan naar personen met een beperking die daar graag willen komen wonen en hebben we met deze personen uitgezocht hoe hun ondersteuning best georganiseerd kan worden.

Het gaat hier over volgende twee locaties:

* Residentie Muizenheuvel, Muizenheuvelstraat 46, Oelegem

* Residentie Spruytershof, Kromstraat 63, Ranst

Informatie is terug te vinden op we websites van Assira:

       www.assira.be

       www.residentiemuizenheuvel.be

–       www.residentiespruytershof.be (nog in opmaak)

In Residentie Muizenheuvel  (totaal 16 woningen) worden de 3 dak studio’s (op de 2e verdieping) toegewezen aan personen met een beperking.

In Residentie Spruytershof (totaal 32 woningen) worden de 7 dak studio’s (op de 2e verdieping) toegewezen aan personen met een beperking.

Op beide locaties kunnen de bewoners beroep doen op door Assira georganiseerde dienstverlening en worden zij mobiel ondersteund door collega’s uit het nabij gelegen woonhuis te Schilde.

We wensen iedereen alvast veel succes.