De Soep’t erin bakfietst nu ook in het dorp van Edegem!

Pegode vzw startte in 2012  het project Soep’t erin te Kontich. Sindsdien bakfietsen doelgroep medewerkers wekelijks twee dagen heerlijke soep door het straatbeeld.  Zij leveren soep tot bij klanten, scholen, diensten en bedrijven.  In augustus 2016 maakte de Soep’t erin een droom waar en werd het startsein gegeven voor  Buurtbistro Soep’terin op het Gemeenteplein 2 te 2550 Kontich. Vele handen maken het werk licht! De collega’s van de Dagwerking te Kontich en Actio te Niel sloegen de handen in elkaar.  Ze ontwikkelden een fijn samenwerkingsverband en werken sinds september 2016 samen aan de verdere uitbouw van de Soep’t erin.

Op vraag van het OCMW en de gemeente Edegem werd in april laatsleden een nieuwe bakfietstoer ontwikkeld op Edegemse grond. In Edegem staat er een enthousiast team klaar om de brug te leggen tussen soep en burgers.   Elke dinsdagochtend rijdt het Soep’t erin – team door de straten van Buizegem en het centrum.  Vanaf 11u verwachten ze je op de markt in Edegem.

Arbeidszorg geeft mensen kansen. Doelgroep medewerkers die niet in een regulier arbeidscircuit terecht kunnen, werken mee aan de productie van de soep en bakfietsen deze tot bij de klanten.  Zij krijgen hierdoor de kans te netwerken en aan te sluiten in de samenleving.

Soep brengt mensen dichter bij elkaar maar het blijft slechts het middel. Actieve deelname en samenlevingsopbouw het doel. Soep is een mooi product waar de Soep’t erin actief mee aan de slag blijft gaan….

Dikke proficiat en veel succes toegewenst aan alle medewerkers!