Soepleverancier van Pegode: het soep-atelier

Enkele jaren geleden startte Pegode in de dagwerking de Soep ’t erin op. Versgemaakte soep werd aan de man gebracht via de bakfietsen of kon gekocht worden in de dagwerking zelf. Met de komst van de twee bistro’s was er nood aan een herorganisatie: de soep-atelier was geboren.
Hoog tijd voor een gesprek met Martine Quaak, verantwoordelijke van het soep-atelier.

Sinds kort heeft Pegode een soep-atelier. Wat is dit juist en wat gebeurt daar?

Martine Quaak: Het soep-atelier is gestart in de keuken van de dagwerking te Kontich. Nadat deze verbouwd en zeker vergroot is kunnen we nu op  professionele wijze soep maken. Dit was zeker geen overbodige luxe. We maken namelijk soep voor twee bakfietstoeren die Kontich bevoorraden en er is ook nog een bakfietstoer op komst in Edegem , deze gaat van start ergens in maart.

Dan hebben we onze twee bistro’s , Kontich en Bornem en onze wekelijkse bestellingen die de vaste klanten komen kopen zowel in het dagcentrum als in de bistro te Kontich. We maken ongeveer een 350 liter gezonde en lekkere soep per week waar iedereen erg trots op is en terecht.

Ook zijn we vorig jaar in ons soep-atelier begonnen met het maken van quiches die dan in de bistro te Kontich verkocht worden.De quiches worden helemaal zelf gemaakt ook de deeg en dat proef je ze zijn super.

Niet alleen de keuken werd uitgebreid om dit lekkers allemaal te kunnen bereiden. Sinds september vorig jaar werd ons team versterkt door onze collega’s van Actio, wat een zeer fijne samenwerking is.

Jij bent sinds kort de verantwoordelijke van het soep-atelier. Hoe ervaar jij de groei van de Soep ’t erin naar het soep-atelier?

Martine Quaak: Persoonlijk vind ik het een goed initiatief dat we de uitbreiding gedaan hebben van de soep ‘t erin naar het soep-atelier.
Zeker als je ziet met hoeveel werkvreugde iedereen wekelijks klaar staat in zijn of haar oranje outfit.

Wil je van de overheerlijke soep proeven loop dan zeker eens langs bij de buurtbistro’s Soep ’t erin in Kontich, buurtbistro Germaine in Bornem of koop gerust je litertje soep bij het soep-atelier zelf!