Jobcoach in stadsboerderij

Sinds 2016 is de vroegere kinderboerderij van Wilrijk, eigendom van de stad Antwerpen, in concessie gegeven.  De naam is veranderd  in Stadsboerderij Antwerpen  en er waait een nieuwe wind. 

Stadsboerderij Antwerpen is een samenwerking tussen boeren, vrijwilligers, trefpunten en consumenten gebaseerd op wederzijds respect en engagement. Samen zijn zij de boerderij. De boerderij in Wilrijk is het centrale trefpuntWekelijks worden hier vers geoogste groenten gebracht door boeren uit de streek. Met deze groenten worden groentepakketten samengesteld. Die worden dan vervoerd naar trefpunten in Antwerpen waar ingeschreven consumenten hun pakket kunnen afhalen.
Daarnaast worden ook koeien, 3 soorten varkens, geiten, kippen en konijnen gehouden.

Sinds 2014 is er een goede samenwerking tussen de Servicepunt vrijwilligerswerk Antwerpen en het Werkbureau.Twee vrijwilligerscoachen van het Werkbureau zorgen voor knappe resultaten voor vele vrijwilligers.Een samenwerking met een grote meerwaarde voor de Stad en het Werkbureau.

Exclusieve jobcoach

De beleidsmakers van de Stad deden het voorstel aan het Werkbureau om nog een nieuwe samenwerking  uit te bouwen. Ze stelden voor om een jobcoach exclusief voor het Werkbureau tewerk te stellen ter ondersteuning van de vrijwilligers met een beperking die werkzaam zijn in de Stadsboerderij.

Op 18 juli 2016 is Ingrid Versmissen (gekend van het stopgezette project Zin&Zo) gestart als jobcoach in de Stadsboerderij. Geïnteresseerden kunnen bij haar terecht voor een kennismakingsgesprek om af te toetsen of het werk op de boerderij iets voor hen is. Als iemand na dit gesprek wil starten zorgt zij er voor dat de taken worden aangeleerd, gestructureerd, verduidelijkt, enz.
Zij zorgt dus voor de nodige ondersteuning van startende vrijwilligers.
Eens je opgestart bent blijf je bij haar terecht kunnen met je vragen.

Welke taken zijn er zoal op de boerderij ?

Naast het eten geven van koeien, varkens, geiten, kippen, konijnen is er nog heel wat ander werk.  De stallen worden wekelijks uitgemest, er is veel onkruid te wieden, hagen worden gesnoeid, proper houden van het erf, appels rapen in de zomer, noten rapen en bladeren rijven in de herfst.
Ook zijn er allerlei klusjes die liggen te wachten op een handig iemand.
Daarnaast is er ook werk voor iemand die graag huishoudelijke taken doet, zoals afwassen en afdrogen, de keuken op orde houden en uitkeren, de wc-blok proper houden, ….

Wat is er zo leuk aan werken op de boerderij ?

Je zit in een fijne werkomgeving omringd door natuur, planten, dieren en mensen die zelf kiezen om hier te zijn.
Je maakt contact met andere vrijwilligers en andere mensen die op de boerderij werken. Je geniet samen van het werk dat je doet.
En je kan steeds terecht bij Ingrid, de jobcoach van het Werkbureau, die werd aangesteld om de vrijwilligers te ondersteunen.

Misschien ben je na het lezen van dit artikel wel geïnteresseerd geraakt.
Neem dan gerust contact op met Ingrid voor meer informatie.
Of vul het aanmeldingsdocument in op www.werkbureau.be (doorklikken op ‘stadsboerderij’).