25.150 flessen wijn verkocht tvv Werkbureau

Delhaize overhandigde begin dit jaar een cheque van 25.150 euro aan het Werkbureau. In juni 2015 startte Delhaize met de verkoop van Cuvée Antwerpen. Voor elke verkochte fles ging 1 euro naar het Werkbureau. In totaal werden er maar liefst 25.150 flessen verkocht.

“Dankzij de steun van Delhaize kunnen we meer personen aanmoedigen om de stap te zetten naar vrijwilligerswerk als vorm van zinvolle dagbesteding. De ontwikkeling van een nieuwe website is in de eerste plaats gericht op het informeren van vrijwilligersorganisaties. Daarnaast biedt de site ook een actieve ondersteuning door verschillende instrumenten zodat vrijwilligers ook op een vlotte manier hun intrede kunnen doen” vertelt Wim De Prycker, coördinator van het Werkbureau.

Zinvol bezig zijn

Filip Mampaey doet vrijwilligerswerk op twee plaatsen. “Ik werk bij de Leerexpert en bij het districtshuis van Wilrijk. Bij de leerexpert doe ik het onthaal, neem ik telefoons op en plaats vergaderingen op het infoscherm. Bij het districtshuis van Wilrijk bedien ik de telefooncentrale. Ik verbind mensen die bellen dan door naar de juiste dienst of eenvoudige vragen waarop ik het antwoord weet, handel ik zelf af” aldus Filip die zinvol bezig wil zijn en vandaar gekozen heeft voor dit vrijwilligerswerk.

Lokale samenwerking versterken

Met de lancering van de special “Cuvée Antwerpen” willen Delhaize en de stad Antwerpen hun lokale samenwerking verder versterken. “Ik ben trots dat ik ook deze keer een mooie opbrengst bekend mag maken van een succesvolle tweede editie van Cuvée Antwerpen. Het doet me plezier dat al onze medewerkers hun hart en ziel in deze verkoop hebben gestoken. Het bewijst nogmaals dat we onze maatschappelijke rol in Antwerpen 100% willen opnemen” besluit Denis Knoops, CEO van Delhaize.